2019. november 14., csütörtök

Egyszerű ebéd krumplival, kukoricával, spenóttal - olaj nélkül

Néha marha gyorsan kellene kitalálni, hogy mit is ebédeljek, miközben a családnak fél délelőtt készül az ebéde. Ezt általában a férjem készíti, főleg ha húsos étel készül és hát, három fiút nevelve elég sokszor készül húsos étel. Tudom, tudom, nagyon jó dolgom van, hogy a férjem beszáll a főzésbe, megvásárolja, kitalálja és elkészíti a vasárnapi ebédet, de miatta alig férek be a konyhába, és sokszor mikor leülünk ebédelni, nekem még kész sincs az ebédem. Úgyhogy nagyon jól jönnek az egyszerű, gyorsan elkészülő ételötletek.
Ez is egy ilyen volt.



Hozzávalók:
2-3 db krumpli kockákra vágva és előfőzve (nem kell teljesen megfőzni)
2 kicsi cső főtt kukoricáról levágva a szemek (vagy lehet konzerv esetleg fagyasztott felolvasztva)

3 kis fagyasztott spenótgombolyag
só, bors, fokhagyma


Mindent egyben, aktifry sütőben, olaj nélkül 15 perc alatt megsütöttem. Természetesen sütőben is meg lehet sütni, akkor 180 fokon 20 perc lehet, megkevergetve közben. Lehet szezámmagot is szórni rá, esetleg kukorica helyett más zöldséggel (babbal, borsóval) készíteni. A krumpli finom ropogós lett és kovászos uborkával mennyei eledelem volt.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...