2013. június 11., kedd

Diabetikus pohárkrém

Ez nem gluténmentes édesség, bár el lehet készíteni olyan formában is (pl. granola helyett összetört mézes gm kukoricapelyhet szórni rá, vagy kakaós rizspelyhet), nálunk nem lenne értelme, mert a nagyobbik fiam nem eszik meg ilyesmit, ezért a család nagyobb részének az ízlése szerint készítettem. 
A júniusi Nők Lapja konyhában szerepel az ötletadó recept, amiről Vrábel Kriszta azt mondja, hogy 20 g szénhidrát van benne. Az enyémben sem lehet sokkal több, de pontosan nem mértem ki, a recept alapján ítéljétek meg, de szerintem minimál édesség, amellett, hogy üdítő, finom és gyerekjáték elkészíteni.


Hozzávalók:
1 doboz Danone Aktivia natúr joghurt
3-4 evk eritrit
20 g eper
1,5 dcl habtejszín
4 evk granola müzli (nálam házi készítésű)
1 evk zselatin 2-3 evk vízben feloldva és felmelegítve


A joghurtot elturmixolom az eper nagyobb részével (hagyni kell a tetejére is) és egy-két evk eritrittel, aminek ugye 0 az energia és szénhidráttartalma. A tejszínt felverem 2 evk eritrittel, majd belekeverem az epres joghutrba. A zselatint egy csészében elkeverem a vízzel és a mikróba teszem felmelegedni. Mikor felolvadt a krémbe keverem. Poharakba rétegezem, a tetejére szórok egy-egy evk granolát és szórok rá a szeletekre vágott eperből is. Behűtöm. Finommmm...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...