2013. július 9., kedd

Kukoricabundás ropogós - omlós csirkecomb (gluténmentes)

Egy gluténmentes nagyon egyszerű főétel. Stahl könyvében találtam, már nem tudom melyikben. Nálunk vasárnapi ebéd volt. Előnye, hogy sütőben készül, minimális olajjal és nem a klasszikus panír, egy kis változatosság az állandóan sült krumpli-rántott hús kombót követelő gyerekeim étrendjében. 

Hozzávalók:
0,5 kg (nálam egy tálcányi) filézett csirke felsőcomb
én ilyet kaptam, de csmellből is biztosan jó lehet
250 g gluténmentes kukoricapehely
só, bors
1 doboz natúr joghurt
2 g fokhagyma összezúzva
olajspray

A húsokat sóztam - borsoztam, majd bepácoltam a fokhagymás joghurtba. Így nem is kell rá más (sem tojás, sem liszt). Hagytam egy délelőttöt pácolódni. A kukoricapelyhet robotgéppel apróra törtem egy lapos tálba tettem. A husikról nagyjából a kezemmel letörölgettem a joghurtot és beleforgattam alaposan a kukoricapehelybe, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire tettem őket szépen sorban. Befújtam őket olajspricnivel (egy még soha nem használt virágsrpicnit használtam ehhez a művelethez). A sütőt előmelegítettem 180 fokra és 30 -40 perc alatt megsütöttem a combokat (ha aranyszínű a bunda, akkor készen van). A hús puha lett, a panír meg extrán ropogós. Mi persze sült krumplival ettük, amit közben az Actifry-ban készítettem el, de salátával még jobb lehet.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...