2016. május 7., szombat

Túrós - vaníliás csigák szénhidrát nélkül :) (gluténmentes, cukormentes)

Túró és Szafi lisztjei, örök fegyvereim a kilók elleni harcban :) Komolyan imádom őket, tényleg szeretem az ízüket és gyakran használom, ha valami süteményre vágyom. Ez most úgy született, hogy elképzeltem milyen süteményt szeretnék enni és gyorsan összeállítottam az itthon lévő alapanyagokból. Szafi lisztjeit a megjelölt linkeken megtaláljátok!


 Ilyen volt nyersen:



Hozzávalók: 
A tésztához:
200 g túró
2 evk natúr joghurt
(ez lehet kókuszkrém is, ha van)
1 tojás
2 tojás fehérje
1 evk Szafi fitt négyszeres édesítő
vaníliás eritrit, vagy vanília aroma, vagy vaníliapor
1 púpos tk sütőpor
60 g Szafi chcsökkentő liszt
30 g Szafi fitt süteményliszt ( a kókuszos íz fokozására)
30 g Szafi fitt bambuszrostliszt

Ezeket összegyúrjuk, míg a tészta már nem ragad. Ha mégis ragacsosnak érzed, bambuszrostlisztet lehet még hozzátenni, de csak finoman, ezek az alapanyagok sokkal több folyadékot vesznek fel.

Töltelék:
130 g túró
30 g kókuszolaj
2 tojás sárgája
2 evk negyedannyi édesítő
1 evk citromlé
vanília
2 marék kókuszreszelék

A tésztát bambuszrostlisztes szilikon lapon kinyújtom kb. 20x30-as téglalappá (nekem kb. 0,3-4 cm vastag volt). A töltelék hozzávalóit összekeverem és óvatosan rákenem, majd rászórom egyenletesen a kókuszreszeléket. Feltekerem és cérnával csigákra vágom (nekem ez a módszer vált be a leginkább, egy cérnaszállal, alulról kezdve elvágom szép egyformára vágom a csigákat, így nem ragad és a szélek nem lesznek egyenetlenek). 180 fokos sütőben sütöm kb. 25 percig, míg már látszik, hogy a tészta szilárd és a kókuszreszelék pirul a tetején. Nem szabad túlsütni, mert megszáradhat a tészta, mivel a tésztában nemigen van zsiradék. Természetesen lehet dúsítani mazsolával, aszalt áfonyával, de most nekem ezek tiltólistásak, így kihagytam, de tuti finom lenne vele. 

A Facebook-on itt tudtok csatlakozni hozzám :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...