2013. február 2., szombat

Hugh céklás brownie receptje


Hugh magyarul megjelent könyvét a férjem kapta tőlem karácsonyra. Ez a recept rögtön megtetszett és szilveszterre ki is próbáltam. Nagyon finom lett! Csak ajánlani tudom. A teteje és széle ropogósabb és az egész édesen szaftos, nagyon tuti brownie recept. A vendégeknek is nagyon ízlett, többen elkérték a receptet. Készítettem már céklás browniet más recept alapján, az sem volt rossz, de ez.... Nézzétek el, hogy nem lett se gluténmentes, se diabetikus, de mivel vendégségbe készült nem kísérleteztem, viszont a teljes kiőrlésű liszt nagyon jól szerepelt benne. Nem lett tőle sem nehéz, sem tömör.

Hozzávalók:
250 g vaj (nálam Liga margarin)
200 g étcsoki
200 g barna cukor
3 tojás
150 g teljes kiőrlésű liszt
1 kk sütőpor
1 evk kakaó
200 g főtt vagy sült cékla lereszelve

A vajat és csokit összeolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojást elkeverjük a barna cukorral.  A liszthez hozzáadjuk a sütőport és egy evk kakaót (ez utóbbi saját ötlet). A tojásos masszához keverjük a csokis vajat. Eddig robotgéppel dolgozunk, utána átváltunk lapos fakanálra. Belekeverjük, laza mozdulatokkal a reszelt céklát és rászitáljuk a lisztes keveréket. Ezt is könnyed kanálmozdulatokkal belekeverjük. Mehet a 25*30 tepsibe, 180 fokon nekem kb 40 percet sült. Mikor a közepéből már csak nedves morzsák jönnek ki, akkor jó. Persze, ahogy a többi brownie-t nem szabad túlsütni.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...