2015. szeptember 17., csütörtök

Burgonyagombóc leves gluténmentesen (tejmentes, gluténmentes)

Egyszerű kis leves, annak reményében készítettem, hogy a kétéves és a válogatós LÉ gyerekem is megeszik, majd meglátjuk... (nem, a válogatós LÉ gyerek nem ette meg, hiába készítettem gluténmentesen, de a többiek szerencsére megették jóízűen)



Hozzávalók:
3 db répa
1 hagyma
4 kis fokhagymagerezd
1 paradicsom
1 paprika
1 szűk kiskanál pirospaprika
bors, só, ételízesítő (nálam DM-es bio, gm kocka)
kb. 100 g mirelit zöldborsó
1 csokor petrezselyem összekötözve
Gombóchoz:
200 g krumpli
(ez már a tisztán mért mennyiség)
1 tojás
só (ha a krumpli nem sós)
100 g liszt

A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, nagyon apróra daraboljuk és egy evőkanálnyi kókuszolajon, kis lángon dinsztelni kezdjük. Mikor már puhának látszik, hozzáadjuk a paprikát két félbe vágva, a paradicsomot négybe vágva. Azokkal is pároljuk kicsit, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a répakarikákat, kis pirítás következik. Felöntjük vízzel, megsózzuk, borsozzuk, beletesszük a leveskockát és a petrezselymet összekötve, ha használunk. Főzni kezdjük, mikor félig megpuhult a répa, hozzáadjuk a borsót. Mikor már minden puha, kivesszük a paradicsom és paprika maradványokat. Közben elkészítjük a gombócot. A főtt, összetört és kihűtött krumplit tálba tesszük, hozzáadunk 1 tojást, 1 evk kókuszolajat (szilárd állapotában ennyi) és annyi lisztet(nekem ez , amennyivel rugalmas, lágy, de jól kezelhető tésztát gyúrunk. Mikor már a zöldségek puhák, diónyi gombócokat gyúrunk a kezünkkel a masszából és beledobjuk a fővő levesbe, egy-két percig főzzük még. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...