2016. március 7., hétfő

Diétás császármorzsa (IR barát, cukormentes)

Mióta Farkasapa is diétázik velem, azóta kicsit könnyebb az élet, mert legalább nem három, csak kétfelé kell főznöm. Ez NEM GLUTÉNMENTES recept! Kitalálta, hogy ő már régóta szeretne császármorzsát enni, ezért ki kellett találnom valami diétásat. Nagyon finom lett, és bár nem ragaszkodtam egyetlen recepthez sem, hanem magam raktam össze, nagyon jól sikerült, a vasárnapi ebéd részeként is megállta a helyét. 



Hozzávalók:
3 tojás
100 g tehéntúró
1 doboz Danone natúr joghurt
120 g zabkorpa
70 g zabpehelyliszt
11 g bambuszrost Nature Cookta
(helyette tegyetek több zabpehelylisztet)
2 evk negyedannyi édesítő
2 dl víz
3 teáskanál  vaj
1 evőkanál kókuszolaj

A tojások sárgáját, a túrót, édesítőt, joghurtot, vizet, zabkorpát, zabpehelylisztet, bambuszrostot összekeverjük. A tojások fehérjét felverjük és hűtőbe tesszük. Egy órára magára hagyjuk a keveréket, hadd duzzadjon meg a zabkorpa, majd sütés előtt keverjük bele óvatosan a tojásfehérje habot is, és a az olvasztott vajat is. Egy nagy serpenyőben, közepes lángon melegítsük fel a kókuszolajat és öntsük rá a masszát. Várjuk meg, míg az alja kicsit megszilárdul, onnantól vegyük fel a lángot és kevergetve, összetörögetve süssük, amíg teljesen szilárdak lesznek a darabkák. 

A teljes adag 120 g szénhidrátot tartalmaz, három adagra szétosztva biztosan nem lépjük vele túl az ebédre szánt 50 g ch-t.

A Facebook-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...