2015. február 22., vasárnap

A legegyszerűbb túrótorta

Sokféle túrótortát készítettem már, mindegyiket szerettük, mert a család oda van a túróért. Volt már szilvás változat, egy epres tavasszal, ill. egy kukoricalisztes változat, de készült már mikróban is pár perc alatt. Ez egyszerűségében vetekszik az eddigiekkel. Nincs külön tésztaalap, mégis tartalmas, a tetején pedig krémes. Készítettem már IR barát módon zabpehelyliszttel és most épp gluténmentesen. Szerintem mindenhogy finom volt és jól variálható. Az ötletet a Kifőztük magazin oldalán láttam meg, de mind az arányokban, mind a hozzávalókban változtattam. 



Hozzávalók:
500 g túró (az enyém elég száraz volt, darabos)
3 tojás (L-es, ha zsírosabb a túró, lehet, hogy elég két nagyobb tojás)
2 evk negyedannyi cukorhelyettesítő (ízlés szerint azzal lehet készíteni, amit használsz)
2 evk vanília kivonat
1 bio citrom héja
60 g kókuszolaj olvasztva
3 evk gluténmentes liszt (nálam most Mester sütiliszt, de lehet barna rizsliszttel, ha nem gm akkor zabpehelyliszttel is készíteni, vagy más gm lisztkeverékkel)
Tetejére: 3 dl tejföl, 1 tojás és 1 csapott kávéskanál negyedannyi összekeverve

Minden hozzávalót az aprítógép tartályába halmozok és összemixelem. Beleöntöm egy 20 cm átmérőjű tortaformába, elegyengetem, a tetejére öntöm a tojással elkevert tejfölt, majd betolom a 160 fokra előmelegített sütőbe. 50 percig sült. Én úgy szeretem, ha nem remegős, hanem mindenhol át van sülve. Igazán kihűlve jó, sőt hűtőbe téve másnap a legfinomabb :)

Tipp: el tudom képzelni, hogy mirelit meggyet teszek a tetejére kent tejfölbe, vagy cukormentes befőtt meggyet. A kisfiam nem eszi úgy meg, ezért nem variáltam most :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...