2015. szeptember 29., kedd

Répa-zeller zöldségfasírt (paleo, gluténmentes, tejmentes)

Egyszerű zöldség fasírt (tócsni) egy finom főzelékhez. Kicsit édeskés íze van, de nekem nagyon bejött így. Nem egy szépségversenygyőztes, de hát nem is ezért szerettem :) Szerintem bármilyen gluténmentes liszttel jó lehet, de akár szezámliszt-kókuszliszt keverékkel is, vagy gm lisztkeverékkel.



Hozzávalók:
3 répa durvára reszelve
1 közepes zeller durvára reszelve
3 tojás
50 g szezámpehely
50 g Szafi sütőliszt
2 evk olvasztott kókuszolaj
1/2 kiskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál Szafi fasírt fűszer
(ez nagyon jó ízt adott neki, ha ilyen nincs otthon, használjatok valamilyen más fűszerkeveréket, mert enélkül nem lenne olyan jó íze szerintem)

A répát és a zellert lereszeltem a reszelő durvábbik felén, hozzátettem a tojást, a liszteket, fűszereket és összekevertem. Jó sűrű, de azért lágy masszát kell kapni. Nem formázható, de azért nem is folyik. A sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem egy-egy kupacot, aztán elegyengettem. 200 fokon sütöttem, a tetejére tettem egy-egy cseppnyi kókuszolajat, amit egy kiskanállal elkentem rajta. 


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...