2012. február 25., szombat

Gluténmentes, diabetikus mikrós túrótorta

Mostanában gyakran készítettem  magamnak ebédre mikrós - virslis lepényt, Szoó Judit receptje alapján az ő kilófaló lisztjével, amit most nem én kevertem ki, hanem boltban vettem. Ez arra indított, hogy keresgéljek gyorsan készülő, mikrós recepteket, amit esetleg gluténmentesen is elkészíthetek. A Nosalty-n már régen a receptkönyvembe mentettem ezt a túrótortát, de eddig még nem próbáltam ki. Ma vacsorára gulyásleves után nagyon jó volt. Fiuk annak reményében, hogy ehetnek túrótortát, belapátolták az összes levest, utána fejenként két szelet sütit.




Hozzávalók:
2 tojás
1 evk tej
5 dkg olvasztott vaj
1 evk édesítő
1,5 evk fruktóz
250 g túró
2 evk vanília puding
1, 5 evk gluténmentes liszt
pici vaníliapor, pici só

A vajat (margarint) elkavarom az édesítőszerrel, cukorral és tojásokkal. Belemorzsolom a túrót, vaníliát beleszórom és a sót. Jöhetnek a liszt és a pudingpor. Szinte folyékony állagúnak kell lennie.
Mikrózható kerek sütőtálban sütöttem, ami kissebb volt mint a lapos tányérunk, azzal pedig lefedtem. 8 percet mikróztam 700 W-on. Utána kifedtem és még 4 percet mikróztam. Vizsgálgatni kell, nem szabad kiszárítani. 
Mivel negyed óra alatt megvolt, azt hiszem praktikus vacsorafogás lesz belőle nálunk.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...