2012. november 6., kedd

Gluténmentes linzer - Barbara liszttel

Nem várt sikere volt ezeknek a linzereknek. Azt tudtam, hogy a fiaim szeretik a szárazabb jellegű kekszeket, de nem gondoltam, hogy a linzer, amit eddig még soha nem készítettem gluténmentes formában, ennyire bejön nekik. A Barbara lisztek mellé adott receptfüzetből származik a recept, egyszerű elkészíteni, csak Babara liszt kell hozzá. Nem tudom, hogy más gluténmentes lisztből hogyan működne. Nagy mennyiség lett, ez itt a képen a legvége, épp hogy felébredtem, hogy jó lenne egy fotó,  de természetesen csak este tudtam készíteni. Három napig azért kitartott, egy kis fedett tálkában tartottam a kávégép tetején és ezt ették reggelire, uzsonnára, tízóraira, amíg tartott. Persze Áron is, mert ő a legnagyobb gluténmentes süti fan a családban.


Hozzávalók:
40 dkg Barbara liszt kelt tésztákhoz
23 dkg margarin (Ráma)
1 mkk szódabikarbóna
10 dkg porcukor
4 tojás sárgája
2 evk joghurt (az eredeti receptben kefír)
pici só
nutella, lekvár az összeragasztáshoz

A lisztet és a sót, porcukrot, szódabikarbónát egy tálba tettem és összekevertem. A margarint hozzácsipktedem, majd a joghurtot is beletettem és sima tésztává gyúrtam. Mikor összeállt és már nem voltak benne margarindarabok, egy órára hűtőbe tettem. Majd több részletben kinyújtottam és kiszúróformákkal formákat szaggattam belőle. 180 fokon kb. 10 percet sült. Mikor a széle kezd színesedni, ki lehet venni. Kicsit törékeny, de azért nem vészes. Mikor kihűlt összeragasztottam őket lekvárral és nutellával.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...