2015. július 7., kedd

Gluténmentes diós-juharszirupos muffin

Ritkán sütök muffint, pedig egyszerű és gyors sütemény, de most a juharszirup kedvéért elővettem a muffinformát. Nagyon finom lett, még ha kinézetre nem is nagy durranás, érdemes kipróbálni. (A LIDL-ben szoktam vagy Aldi-ban juharszirupot venni, mikor amerikai napok vannak, mint most is). A recept ötletét Rachel Allen könyvéből vettem, de nagyon sokat variáltam vele :)




Hozzávalók:
2 tojás
75 ml juharszirup
80 g barna cukor
6 evőkanál (45g) olvasztott kókuszolaj
200 ml tej
260 g gluténmentes liszt
(nálam most Nutri Free mix per pane, de szerintem bármivel jó lehet)
40 g barna rizsliszt
(ez is bátran variálható)
80 g összetört dió
Tetejére máz:
2 púpos evk átszitált porcukor
1 evk juharszirup
annyi citromlé, hogy szépen folyós legyen a massza

A nedves anyagokat összekeverjük, beleszitáljuk a liszteket, majd legvégül a diót keverjük bele. Előmelegített sütőben 180-200 fokon sütjük 15-20 percet. Langyosan rácsöpögtettem, kentem a mázat. Maga a süti nem lett túl édes, ezért ha valaki nem akar mázat a tetejére, akkor a tésztába tegyen kicsit több cukrot. Édesítővel is el lehet készíteni, de ez kizárólag a gyerekeknek készült, így nem óvatoskodtam.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...