2012. március 22., csütörtök

Diós juharszirupos keksz GM

Ez a recept azonnal megtetszett. Bár az eredeti helyén, Receptművesnél teljes kiőrlésű lisztből készült, de én ilyet nem tudok használni a gluténmentes diétában. Ő ajánlja ott a dió vagy más ízesítők használatát, így én az alábbi változatot alkottam meg. A dió jó liszthelyettesítő és amellett finom is, így bátran használtam, nem is bántam meg.
Azt kell mondanom, hogy valami hihetetlenül finom keksz! Nem gondoltam volna a recept egyszerűségét látva, de pont az egyszerűségében rejlik a titok. Sokszor fog készülni.



Hozzávalók: 
10 dkg vaj megolvasztva
3 evk  juharszirup
8 dkg barna cukor
1 tojás
10 dkg dió
10 dkg gluténmentes liszt (Schar mix B)
1 kk sütőpor
egy pici só
egy pici vaníliakivonat

A vajat megolvasztottam és kicsit kihűtöttem. Belemértem a juharszirupot, a cukrot és a tojást, és jól elkavartam, hogy a cukor ne maradjon szemcsés.
Hozzáöntöttem a száraz anyagokat egyszerre és jól elkevertem azzal is. Kiskanállal adagoltam a sütőpapíros tepsire. és picit elkentem. Elég hígacska volt a massza, gondoltam is, hogy ez nem valami keksz - szerű, de nagyon szépen elterültek (mint a szezámmagos keksznél), ezért bőven kell helyet hagyni közöttük. Egy tepsinyi lett, nagyon-nagyon hamar elfogyott.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...