2012. május 31., csütörtök

Mandulalisztes piskóta Nutellával (gluténmentes)

Kaptam kipróbálásra Nature Cookta mandulalisztet, és már régóta szerettem volna piskótát készíteni, amit Ábel is nyugodt szívvel ehet. Egyszerű kis sütemény, igazi vasárnap délutáni nassolni való. Nekem egyébként nagyon édes volt, mert szerintem a Nutella egyszerűen gej, de lehet savanykásabb lekvárral is tölteni, vagy akár piskóta tekercset is készíteni belőle. Nem titkolom, hogy a tészta törékenyebb, mint a liszttel készült társa, és nem is annyira rugalmas, de azért kezelhető.





Hozzávalók:
4 db házi friss tojás
4 evk Xukor (nyírfacukor)
4 evk Nature Cookta mandulaliszt

A tojások sárgáját kikeverem a nyírfacukorral. A tojások fehérjéjét kemény habbá verem egy pici sóval.  Mikor már szép kemény és fényes, belekeverem a tojássárgájás keveréket és egy hablapáttal finoman átkeverem, majd beleszitálom a mandula lisztet. Azzal is átkeverem, míg egynemű a tészta. Nem szabad sokági piszmogni vele. Sütőpapíros tepsire öntöm, elegyengetem és 180 fokon tűpróbáig sütöm. Nem szabad túlsütni. Kivéve hagyom kihűlni, kettévágom, egyik felét megkenem Nutellával (gluténmetes fajtát kell venni)  és befedem a másik lappal. Szeleteket is lehet vágni, kinek hogy tetszik.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...