2013. június 30., vasárnap

Liszt nélküli kókuszmuffin

Ez egy liszt nélkül készülő édesség. Stáhl Judit egyik könyvéből való a recept, nekem nem volt kókusztejporom, meg az elég drága is, viszont volt rendes tejporom és nagyon kíváncsi voltam, milyen állagú lesz így a sütemény. Jelentem, finom és kellemes állagú, olyan piskótaszerű, talán picit száraz már másnap. Valamiért a fiuknak nem annyira ízlett, ezért aztán harmadnap kókuszgolyóban végezte a tészta, de azért érdemes megsütni.

Hozzávalók:
4 tojás fehérje
100 g kókuszreszelék
100 g tejpor (kókusztejpor)
100 g fruktóz
70 g kókuszolaj
1 zöldcitrom héja és leve (nekem ez kimaradt)

A sütőt 200 fokra előmelegítettem. A tojásfehérjéket felvertem a cukorral. A kókuszreszeléket és tejport összekevertem. Óvatosan a tojáshabhoz kevertem, majd a legvégén hozzákevertem, szintén óvatosan az olvasztott kókuszolajat. A muffintepsit kibélelem kapszlikkal és egy-egy nagy evőkanál masszát kanalazok bele. Kb. 15 percet sült, nem szabad túlsütni, mert akkor megkeményedik (nekem is túlsült az egyik adag, a másiknál már vigyáztam). Ebből az adagból 16 db muffinom lett.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...