2014. június 7., szombat

Málnás-kókuszos kevert süti (paleo)

Egyszerű sütemény, szénhidrátszegény, diétás, gluténmentes, bármelyik vasárnap délelőttre. 5 perc elkészíteni és még 20 perc a sütés. Kókuszrajongóknak ajánlom. :) Természetesen bármilyen más gyümölccsel kipróbálható. Szerintem ez nagyon jó kis tésztaalap.





Hozzávalók:
150 ml cocomas (nem paleózóknak 175 g natúr joghurt)
3 tojás (M-es)
1/2 rúd vanília kikapart magjai, vagy 1 tk vaníliaaroma
4 evk eritrit (ennyivel nem lett túl édes, ezért ízlés szerint adagoljátok, nekem így tökéletes volt)
50 ml kókuszolaj
1/2 csomag sütőpor
2 evk kókuszliszt
120 g kókuszreszelék
(Ha a tészta így nagyon híg lenne, lehet hozzá még adni kókuszreszeléket vagy kevés kókuszlisztet. A tésztának sűrű galuskatésztára kell hasonlítania)

1 kis doboz málna

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A málna kivételével a hozzávalókat elkeverjük, előbb a nedves, aztán a száraz hozzávalók sorrendjében. Sütőpapíros tepsibe tesszük, elegyengetjük és a tetejére szórva a málnát, kicsit belenyomkodjuk. 

200 fokon 20 percet sült.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ma kipróbáltam, nagyon finom! Juli

Bokor Boglárka írta...

Örülök, Juli, hogy ízlett!

Névtelen írta...

Szia!
Mekkora tepsiben sütötted?
Köszönöm.
Agnes

Bokor Boglárka írta...

Elég kisméretűben. Három van, egymásba téve, emlékeim szerint a 20x30-asban készült.

Névtelen írta...

Szia Kókuszliszt helyett mivel lehetne még megcsinálni ch csökkentő liszttel esetleg?
Virág

Bokor Boglárka írta...

Meg lehet probalni, de akkor az aranyokat ki lell kiserletezni, nem ugyannyi kell, mint a kokuszlisztbol

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...