2015. április 28., kedd

Schar nap - első nyilvános főzésem

Szeretem az első alkalmakat, nemrég is adódott egy az én életemben is: főzhettem a Schar gluténmentes világnapján, a Lurdy házban. Elsőre nem is gondoltam, hogy ennyire nagyszabású rendezvény lesz, és ilyen sokak előtt kell majd főznöm, ill. szendvicseket készítenem. Az első etapra tésztaételekkel készültem, amiket az egész család szeret, igyekeztem biztosra menni. 


A schar újonnan megjelent tésztái fenomenálisak! Teljesen visszaadják a "búzás" ízélményt, nem ragadnak össze és nem főnek szét. H tehetitek próbáljátok ki! Három tésztaétel készült, amelyek a kóstolók szerint is finomak voltak. 
1. Friss pesztós schar gnocchi ezzel a késztermékkel és egy rapid gyorsasággal összedobható friss mártással. Ezt tej és gluténérzékenyek is fogyaszthatták.


2. Pirított fokhagymás-sajtkrémes penne ezzel a késztermékkel és egy, a krémes fokhagymától ínycsiklandó, gazdagon sajtos mártással.



3. Négysajt-mártásos fusilli. Ami sajtból van, az rossz nem lehet, legalább is nálunk ez a mondás járja a családban. Tényleg egy pikáns és extra finom mártás készült hozzá. A tészta többféle gabonát tartalmaz (kukoricaliszt, cirokliszt, hajdinaliszt, lencseliszt),cikória inulin, nádcukor szirup), azoknak is ajánlom, akik IR diétát is tartanak a gluténmentes diéta mellé. 
Itt vannak a receptek:


A második etapban szendvicseket és wrapokat készítettünk. A Schar új kenyereivel gyerekjáték volt a szendvicsek elkészítése. Az gluténmentes IR diétát is tartóknak ajánlom a többmagvas, rostdús kenyeret. Amellett, hogy az íze is kiváló, nagyon jó az állaga, több nap alatt sem szárad ki.

A szendvicskrémek, amikkel előre készültem vegetáriánus szendvicskrémek voltak. Szerettem volna valami különleges ízvilágot bemutatni ezért nem klasszikus körözöttel vagy tojáskrémmel készültem.
1. Medvehagymás vöröslencsekrém
2. Tökmagos kukoricakrém
3. Füstölt sajtos répakrém

Recept:


Készült még grillezett cukinis - gouda sajtos szendvics, bruchetta is, ezeknek is nagy keletjük volt a kóstolók körében. Ezek Schar klasszik fehér kenyérrel készültek. Ez a kenyérféle is szeletelve kapható, de nagyon sokáig friss marad. Akik ott voltak kóstolhatták, ill. kaptak csomagban is a résztvevők.


A wrap otthon is elkészíthető finomság, bár nekünk könnyű dolgunk volt, mert a Schar kész wrapjával dolgoztunk. Ha valaki otthon szeretné elkészíteni, a tökéletes receptet itt találja. 

1. Görög wrap - a töltelékének a receptjét Koskacukornál láttam, meg, ezúton is köszönet neki érte
2. Sajtkrémes egyszerű wrap - ami a hűtőben fellelhető jellegű wrap lett :)




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...