2012. február 16., csütörtök

Gluténmentes túrófánk

Erről a fánkról csakis szuperlatívuszokban tudok beszélni. Az óvodában fánk volt ma az ebéd, ezért nekem is kellett valami ilyesmit produkálnom. Aki készített már gluténmentes fánkot, azt tudja, hogy nem könnyű eltalálni, hogy finom legyen, könnyű, ne szívja meg magát olajjal és esetleg még másnap is el lehessen fogyasztani.
Ez ilyen. A recept Ottistól származik, és tulajdonképpen a liszt mennyiségének a kivételével mindenben követtem a receptet. A múltkori kókuszos fánknál megtapasztaltam, hogy túl kemény lesz a fánk, ha ugyanannyi lisztet teszek bele, mint a normál fánkhoz.
Aki szeretne magának vagy a lisztérzékeny csemetéjének egy finom, igazi farsangi gluténmentes fánkot készíteni, nyugodtan vágjon bele. Fél óra alatt megvolt, sütéssel együtt. Ezért is imádom Ottis receptjeit.





Hozzávalók:
25 dkg túró
1,25 dcl tejföl
1 csipet vaníliapor
2 tojás
3 evk barna cukor
csipet só
11 dkg Schar mix B
1 kk sütőpor

A liszt és sütőpor kivételével mindent beleöntök egy tálba és jól összekeverem, kicsit összetöröm a túrót. Majd a lisztet és a sütőport is belekavarom. Közben már melegedhet az olaj, mert rögtön lehet beleszaggatni. Ábelnek porcukorral kínáltam frissen, Áron lekvárral ette. Az egész család ezt fogyasztotta és egyáltalán nem lehetett észrevenni, hogy gluténmentes sütemény.
Próbáljátok ki bátran!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...