2014. április 14., hétfő

Kókuszbonbon (paleo, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)

Négy hozzávaló és 10 perc alatt kész a kókusz "bonbon" :). Nem vicc, gyerekjáték az elkészítése, és szerintem nagyon-nagyon finom. 



Hozzávalók:
150 g kókuszreszelék
3-4 evk (hidegen) kókuszzsír
(függ a kókuszreszelék szárazságától)
1 szűk evk méz

6 kocka étcsoki (gluténmentes, tejmentes)
1 szűk evk (hidegen) kókuszolaj

A kókuszreszeléket összegyúrom a kókuszolajjal és a mézzel, nedves kézzel kis gombócokat nyomogatok belőle és egy tálcára rakom. Az anyag olyan, mint a homok, nemigen formázható, de összenyomva összetapad, ezért nem lettek szép kerekek a gombócok, de nekem megfelelt. 
10 percre mélyhűtőbe teszem. Addig a csokit felolvasztom a kókuszolajjal többször fél percre betéve a mikróba (lehet természetesen vízgőz fölött is). 
10-15 perc hűtés után a golyókat egyenként megforgatom a csokiban és a tálcára rakom.
Szépséghibája, hogy mivel hideg a tálca és a gombóc, az alja odakötött, ezért mikor felszedtem az alján nem maradt csoki, akinek erre van jobb módszere, azzal csinálja. Mivel ez egy kísérleti adag volt, én így készítettem, majd legközelebb okosabb- ügyesebb leszek :) Nekem az ízélményből nem von le semmit. 
Aki szereti a durván kókuszos csokit, ne hagyja ki.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...