2016. március 5., szombat

Teljes kiőrlésű zsemle búzacsírával

NEM GLUTÉNMENTES recept! Ez egy IR barát recept. Reggelire, vacsorára gyakran eszünk hideget, ha mindenki zsömlét eszik nagyon hamar fogy, ezért gyakran sütök. Ez egy nagyon egyszerű recept, csak összekeverem liszteket, keverem, kelesztem és sütöm.



Hozzávalók:
300 g teljes kiőrlésű liszt
100 g fehér liszt
20 g búzacsíra
25 g búzasikér
200 ml víz
fél friss élesztő
1 púpos tk só

A liszteket tálba mérem, hozzámorzsolom az élesztőt, meglangyosítom a vizet és beleöntöm. Kézzel kidagasztom kb. 15 perc alatt. Sima, nem ragadós, rugalmas tésztát kell kapnunk. Hagyjuk kelni egy órát, majd picit átgyúrva 10 db kicsi zsömlét szaggatunk és gyúrunk belőle. Zsömleformázó videó itt.

Így egy zsömle 30 g ch-t tartalmaz, szóval vacsorára, vagy reggelire kiváló.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...