2009. június 19., péntek

Tabulé és marokbaba


Tegnap készítettem egy kuszkusz salátát, amit a legújabb Praktikában láttam. Érdekes ízű saláta lett.
Hozzávalók:
10 dkg kuszkusz
1 dcl forró víz
2 paradicsom
1 kígyóuborka
3 szál zöldhagyma
3 szál menta
egy csokor petrezselyem
egy citrom leve és héja lereszelve
kb. egy dcl olívaolaj

A kuszkuszt leforrázni, a zöldségeket és zöld fűszereket felaprítani, az öntetet összekeverni és végül az egészet egybeforgatni. Nekem sajnos túl citromos lett, pedig a receptben írt mennyiség felét tettem bele, azaz egy citrom levének a felét. Valamiért én ezt az ízt sós ételekben nem szeretem. A férjemnek azért ízlett, bár nagyon nem volt elragadtatva. A kuszkusz miatt készítettem, mert már nagyon evett volna és semmi olyasmi hús nem volt itthon (bárány stb.) amihez kuszkuszt szoktak enni.

Patchwork órán egy un. marokbaba készítését tanultuk. Az enyém ilyen lett.Szerintem bájos. Szemet is vetett rá a szomszéd kislány, úgyhogy neki adtam.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...