2015. szeptember 16., szerda

Cukkini tócsni szerű sütőben :)

Nem tudom, hogy hívjam ezt, mert nem lett ropogós, ahogy az eredeti receptben, csak a szélein, de egy nagyon-nagyon finom csemege lett, aminek nem lehet abbahagyni az evését. Én most érlelt cheddar sajttal készítettem, ez különlegesebb ízű sajt, de bármelyik reszelhető sajt jó hozzá. Ha nem túl ízes, érdemes fűszerezni pirospaprikával, fokhagymával, vagy amivel tetszik. Attól függően, hogy milyen zsemlemorzsát használsz hozzá, lehet IR barát, vagy gluténmentes. Biztosan liszttel is összeáll a tészta, de úgy nem próbáltam. Próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni. Nagyon vékonyka, ízletes lapok lettek.





Hozzávalók:
100 g érlelt Cheddar sajt
(lidliset használtam)
340 g cukkini tisztán mérve
(ez már az a mennyiség, ami a sózás, facsarás után maradt, három kisebb cukkini volt a kiindulás)
2 tojás
2 evk gluténmentes zsemlemorzsa

A cukkinikat megmossuk, leszárítjuk, lereszeljük, besózzuk. Kb. 10 perc állás után kifacsarjuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, tojásokat, összekeverjük és hozzátesszük a zsemlemorzsát is. Nekem elég is volt ennyi, de ha túl nedves lenne a massza, akkor még lehet hozzá tenni. Egy tepsire sütőpapírt terítettem (nagy méretű tepsi volt, akkora mint a sütőm) és a masszát igyekeztem egyenletesen rákanalazni. Majd olajos kézzel szépen óvatosan elsimítgattam, a széleit kiegyengettem és szinte akkorára lapítgattam mint a sütőpapír. 180 fokon, légkeverésen sütöttem, az utolsó 10 percre átkapcsoltam a nagy felületű grillre, 200 fokra. Mielőtt átkapcsoltam volna ki is vettem és elvágtam szeletekre, úgy tettem vissza az utolsó 10 percre a sütőbe. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...