2014. április 12., szombat

"Túrótorta" aszalt paradicsommal és dióval (gluténmentes, laktózmentes, cukormentes - kompromisszumos paleo)

Ez nem édesség, hanem egy feltét, amit ehetünk salátával, magában, ha éppen ahhoz van gusztusunk. Nekem kihűlve ízlik, egy jó paradicsomsaláta kísérőjeként. Az allergének közül tojást és diót tartalmaz. Glutén, laktóz, cukor nincs benne.



Hozzávalók:
30 dkg ToTu
2 tojás
1 fokhagyma, vagy 1/2 tk fokhagyma granulátum
só ízlés szerint
egy marék petrezselyem
1 kk oregánó
4 db aszalt paradicsom apróra vágva
3 dkg parmezán
1 marék dió

A dió kivételével mindent egy aprítógép táljába teszünk (ennek hiányában természetesen kézi mixerrel is össze lehet keverni) és simára turmixoljuk. Egy 20 cm-s (kicsi) kerek kapcsos tortaformába simítjuk, amit kibéleltünk előtte sütőpapírral. A durvára vágott diót a tetejére szórjuk és 160 fokon 40-50 percet sütjük.

Recept forrása http://flat-cat.hu/2014/04/12/ricotta-torta-aszalt-paradicsommal-dioval/


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...