2013. július 17., szerda

Fordított meggyes

A kép pocsék, sajnos amíg fényképeztem (persze késő este) még azt sem láttam, hogy homályos. Viszont ez a süti extrán finom! Ezért akkor is felteszem, ha a kép borzalmas. Fűszeres Eszternél láttam meg, ő mákos réteget is készített hozzá, de én azt most nem kívántam. Eszembe juttatta, hogy milyen finom is volt tavaly a fekete ribizlis fordított pite, amit szintén tőle sütöttem meg, akkor még gluténmentesen. Mivel a lisztérzékeny kisfiam semmilyen formájában nem eszi meg a piros színű gyümölcsöket, most nem fáradtam vele, hogy gluténmentesen készítsem el. Amilyen finom, olyan egyszerű, tényleg. A tészta egy egyszerű kevert és a gyümölccsel sem kell sokat dolgozni. Nagyon szeretem az ilyen jellegű sütiket! El lehet készíteni ribizlivel, egy egyszerűbb leves után második fogásként, de reggelire is nagyon jól esett a kávéhoz. 

Hozzávalók:
50 dkg meggy magozva
ízlés szerint xillit
1 ek keményítő
A tésztához:
2,5 dl natúr joghurt
1 tojás
1,5 dl kókuszolaj
2 dcl xillit
3,5 dl rétesliszt
1 zacskó sütőpor

A tészta hozzávalóit robotgéppel összekevertem. A meggyet kimagoztam, megszórtam a xilittel és belekevertem az étkezési keményítőt. Beleszórtam a piteforma aljába, majd ráöntöttem a kevert tésztát. 180 fokon sütöttem, míg a teteje szépen megbarnult (nem nagyon).






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...