2013. szeptember 16., hétfő

Gluténmentes mézes puszedli

A hűvösebb őszi idő -e az oka, vagy más, nem tudom, a gyerekek megkívánták a mézes süteményt. Ábel fiam amúgy is szereti, én meg örülök neki, mert gondban lennék Karácsonykor, ha történetesen a mézes fűszer nem jönne be neki. Mézes puszedlit terveztem, de nem volt hozzá receptem. Egyik este a neten keresgélve ezt a nagyon egyszerűnek tűnő receptet találtam, gondoltam kipróbálom gluténmentesen. Jó lett a végeredmény, és külön előnye, hogy robotgéppel 5 perc a tészta összekeverése, még 5 perc a tepsibe szaggatás és 10 perc sütés kellett neki. Magam is elcsodálkoztam, hogy ilyen gyorsan született meg egy adag finom gluténmentes sütemény. A normál receptet itt találtam, ahol azt ígéri a szerző, hogy azonnal süthető és puha, finom - nem is csalódtam, tényleg így volt :) .

Hozzávalók:
100 g Schar mix C
75 g Beiker liszt
(szerintem működik más, olcsóbb lisztekkel is)
50 g porcukor
1 csapott kk szódabikarbóna
1 tk kakaó
1 tk mézeskalács fűszerkeverék (természetesen gm)
1 tojás
1 tk tejföl
80 g méz
40 g kókuszolaj megolvasztva

A száraz anyagokat (lisztek, cukor, kakaó, fűszer, szódabikarbóna) a késes robotgép táljába tettem. A mézet megmelegítettem, elkevertem benne a kókuszolajat. A száraz anyagokhoz öntöttem, hozzáütöttem a tojást és hozzákanalaztam a tejfölt. A géppel homogénre kevertem egy-két perc alatt. A sütőpapíros tepsire adagoltam egy kiskanállal. Bár sűrű a massza, és ragadós, a tepsiben kerekre terült. Egymástól kb. 3 cm távolságra legyenek, mert nagyot terülnek még sütés közben. 180 fokos, előremelegített sütőben sültek kb. 10 percet. Nem lettek igazán pufik, mint a normál puszedli, de szerintem így is jók voltak. Nem volt rá időm, hogy csokival bevonjam őket, pedig terveztem, a gyerekek azon melegében nekiláttak. Egy tepsinyi adag lett, nem túl sok, épp hogy másnap reggelire maradt néhány belőle. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...