2012. szeptember 13., csütörtök

Szoó Judit túrós kelt tésztája sósan - cukkinis-paradicsomos lepény

Ismét Judit tésztáját használtam, amit újra teljes kiőrlésű liszttel készítettem. Szombati ebéd volt, vegetáriánus, egészséges, szénhidrátszegény fogás. A tészta tökéletes volt, ismét.


Hozzávalók:
250 g teljes kiőrlésű liszt
250 g túró
1 kk porélesztő
1 kockacukor
100 ml víz

Feltét nálam: cukkini 4 db kisebb karikákra vágva, besózva, 6 db paradicsom karikákra vágva, egy doboz joghurt, olasz fűszerkeverék, parmezán sajt, só.
Szerintem bármilyen feltéttel jó. Aki nem szereti a teljes kiőrlésű lisztet, készítse kilófalóval, vagy keverve fehérliszttel.

A tészta hozzávalóit összekeverem úgy, hogy az élesztőt feloldom a cukorral a vízben. Szépen összeáll a tészta, rugalmas, nem ragad. Kinyújtottam a széleit az ujjammal visszahajtottam és megformáztam. 200 fokos sütőben 10 percig elősütöttem. Kivéve megkentem a fűszerezett tejföllel. Az előzőleg karikára vágott, besózott cukkinit kicsit kinyomkodtam és a tésztára rendeztem a paradicsomkarikákkal felváltva. Megszórtam még az olasz fűszerkeverékkel és ráreszeltem a parmezánsajtot. 200 fokon készre sütöttem. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...