2009. május 3., vasárnap



Az ünnepi hétvége szuperül telt. Végre kimozdultunk kicsit. Szombaton a szomszédsággal terveztünk bográcsozni, de itthon kellett Farkasnak megfőzni a gulyást, mert kint elég rossz idő volt. Azért finom lett. Délutánra megjavult az idő valamelyest és kimentünk a kertbe. A gyerekek nagyon jól szórakoztak. Persze mi is, a képek tanúsága szerint. A leveshez a szomszédasszony paprikás kalácsot készített, ami állítólag Gárdony környékén nagyon elterjedt sütemény. Sokszor készítik a háziasszonyok.
A paprikás kalácsnak nincs pontos receptje. Kicsit bizarrnak hangzik, pedig tényleg nagyon finom. Majd én is sütök, csak a levest kell kitalálnom hozzá.
Egy kelt tésztát kell készíteni (kalácstésztát) és a pirospaprikát (természetesen az édeset) összekeverni porcukorral. Rászórni a kinyújtott tésztára és megöntözni olvasztott margarinnal. Ha készítek, majd teszek képet. Kár, hogy az ízélményt nem tudom megosztani.

Vasárnap Pesten voltunk egy barátunknál, ahol szintén van egy kisbaba és kimentünk a Ligetbe. Ami viszont elég hervasztó volt. Az emberek estek ki a Liget oldalán. Borzasztó tömeg volt, de a Kisfarkasok élvezték a sétát. Ha küldenek képet a barátaink, majd frissítem a bejegyzést.
Ide is sütöttem süteményt, hólabdát készítettem. Még eddig soha nem próbáltam. Természetesen tojás nélküli piskóta volt a tésztája, amit valamelyik gasztroblogon találtam, de nem emlékszem, melyiketn találtam és a sütis néne hólabdája szerinti krémet készítettem el hozzá, ami egy egyszerű főzött krém. Nagyon finom lett, mind elfogyott másnap. Igaz, kicsit macerás sütemény.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...