2015. március 4., szerda

Diós-csokis keksz (gluténmentes, IR barát, cukormentes)

Ezt a kekszet már nagyon-nagyon sokszor sütöttem, de mivel elég kis adag, pikk-pakk elfogyott, nem volt alkalmam lefényképezni és posztolni, pedig nagyon is itt a helye. Stahl Judittól tanultam :). Egy nagyon egyszerűen elkészíthető, szénhidrátszegény, finom keksz, ami bármikor összedobható. Most gluténmentesen készült, cirokliszttel, de mivel egy evk liszt kell bele, szinte mindegy milyet használunk: a zabpehelyliszt és a teljes kiőrlésű liszt is tökéletes bele. Késő délután készült el, sietnem is kellet a fiukért az oviba-suliba, nem volt alkalmam normális fotót készíteni, kérlek ne ez alapján ítéljétek meg :)

Hozzávalók:
40 g étcsokoládé
1 evk kókuszolaj (szilárd állapotában)
ezeket összeolvasztjuk a mikróban 1 perc alatt
50 g dió durvára darálva
1 tojás fehérje kissé felverve
1 tk negyedannyi (vagy 2 evk barna cukor)
1 evk cirokliszt (vagy bármilyen más liszt)
1 evk vanília aroma

Ennyi a hozzávalók listája. A csokit felolvasztjuk a kókuszolajjal. A tojást kicsit felhabosítjuk az édesítővel, beleöntjük a csokis keveréket, elkeverjük, majd beleszórjuk a diót, lisztet, beleöntjük a vanília aromát. Mindent alaposan elkeverünk és kiskanállal egy sütőpapíros tepsire kis halmokat rakunk. 170 fokon 10 percet sütjük, előmelegített sütőben. Nem szabad túlsütni, mert úgy finom, ha a külseje ropogós a belseje ragacsos.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...