2016. június 15., szerda

Kókuszos - túrós csökkentett szénhidráttartalmű sütemény (gluténmentes, IR barát)

Néha nagyon vágyom valami egyszerű édességre. Volt egy sütemény, amit szerettem elkészíteni régen, mert egyszerűen össze lehetett dobni, még akkor is, ha csak fél óra volt a hirtelen vendégek érkezéséig. Ezt a süteményt próbáltam megálmodni most szénhidrátcsökkentett verzióban, mert nagyon a számban éreztem az ízét. Az eredetibe nem kellett túró, de mivel mindig van itthon és én nagyon szeretem, mint alapanyagot, ebbe a sütibe is tettem.





Hozzávalók:
200 g túró
2 doboz natúr joghurt
3 tojás
100 g Szafi süteményliszt
50 g Szafi nyújtható süteményliszt
50 g kókuszreszelék
100 ml tejszín

A túrót, tojást, és joghurtot egy villával összedolgozzuk, nem kell nagyon, csak ne legyen darabos a túró. Beleszórjuk a liszteket és azzal is elkeverjük. Sűrű masszát kell kapnunk végeredményként. Beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt, kb. 20x30 tepsibe, attól függően, hogy milyenünk van, kisebbe is lehet, megszórjuk a tetejét kókuszreszelékkel és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha nagyon pirulna a tetején a kókuszreszelék, érdemes letakarni. Kivesszük és megöntözzük egyenletesen a tejszínnel és picit visszatoljuk a lekapcsolt de még forró sütőbe. Érdemes megvárni míg langyosra hűl és utána szeletelni, addig alaposan összeáll.

65 g szénhidrát van az egész tepsi süteményben, annyifelé osztható, ahány szeletre vágod, nekem 12 szelet lett, inkább nagyobbacskák voltak, így egy szeletben 5 g ch volt.

A Facebook-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...