2013. június 24., hétfő

Padlizsán "chips" (vagy valami olyasmi)

A neten keresgéltem ropogós sült padlizsán recepteket. Ennek a képe tetszett meg a legjobban, gyorsan ki is próbáltam. Nagyon finom lett, a padlizsánok kívül ropogósak voltak, de nem úgy, mintha panír lenne rajtuk, de valahogy mégis, belül meg krémesek voltak. Nekem kis fűszert elbírt volna, így mikor a második adagot sütöttem tettem a tojásba némi fokhagymaport, nekem így jobban ízlett.
Friss salátával is finom lehet, én csak úgy a"la nature falogattam be.


Hozzávalók:
1 db padlizsán (3 perc alatt elfogyasztja egy fő)
1 tojásfehérje
1 kk só
fokhagymapor ízlés szerint

A padlizsánt héjastul fölszeleteltem, besóztam, egy órát állni hagytam, leöblítettem és megszárítottam. Egy kis méretű serpenyőbe egy ujjnyi magasságig kókuszolajat forrósítottam. Egy tojás fehérjét kissé villával felvertem, hogy habosabb legyen, ebbe forgattam a padlizsánokat, majd forró olajba oldalanként egy-egy perc alatt megsütöttem. Utána nekiültem ennek a kis adagnak és három perc alatt eltüntettem. De megérte, nagyon-nagyon finom volt.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...