2016. szeptember 4., vasárnap

Serpenyős pirított hagymás "lángos"

Mikor olyan ebédet főztem, amit én nem ehettem, vagy nem szerettem, már nem emlékszem, akkor készült számomra ez az egyszerű serpenyős lepény. Tettem bele pirított hagymát, kis pirospaprikát és fokhagyma port. Nagyon jó íze lett, kicsit lángos feelingje volt számomra. Szafi nemrégen feltett hamis bundáskenyere alapján készült.




Hozzávalók:
3 M-es tojás
3 púpos evk Szafi fitt sütőliszt
3 g reszelt trappista sajt
1 evk pirított hagyma
pici fokhagymapor, pici pirospaprika
1 evk kókuszolaj a serpenyőbe

A lepény hozzávalóit összekevertem, a serpenyőt felforrósítottam és kikentem az kókuszolajjal. Beleöntöttem a masszát és elegyengettem, hogy mindenhol egyforma magas legyen. Közepes hőfokon sütöttem, fedő alatt. Mikor egyik oldala megsült, átfordítottam  és a másik oldalát is megsütöttem pár perc alatt. Hamar sül. Én megkentem tejföllel (akkor már nem paleo), de sajtot már nem szórtam rá, mert az már luxus lett volna és többletkalória, így is nagyon jól esett ebédre.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...