2012. július 31., kedd

Zabpehely gofri

Szeretem a zabpelyhet szinte minden formájában, ahogy eddig kipróbáltam. Mivel a fogyókúrában előszeretettel használják nagyon megörültem ennek a receptnek és vártam az alkalmat, hogy kipróbáljam. Az alkalom egy vasárnapi nem elsiethető reggeli formájában jött el. Bár a recept túlontúl  egyszerűnek tűnt és féltem kicsit, hogy nem fog működni, de tökéletesen jó lett a gofri: kívül nagyon ropogós, belül puha. Aki diétázik és szeretne reggelire valami finomat enni, az feltétlen próbája ki.
A receptet egy vegetáriánus barátnőmtől kaptam, akivel nagyon szeretek főzésről beszélgetni, mert mindig van a tarsolyában egy-két különleges ötlet, nagyon inspirálóan hat rám.


Hozzávalók:
1 csésze zabpehely
1 csésze víz
csipet só
evk folyékony édesítő (opcionális)
2-3 evk kókuszolaj a kenéshez

A zabpelyhet összeturmixoljuk a vízzel és sóval (én tettem bele édesítőt, mert a gofrit édesen szeretem, de ki lehet próbálni sósan csak, vagy fűszerekkel). Kikentem a gofrisütőt a kókuszolajjal, beleöntöttem a turmixolt masszát és megsütöttem. A legmagasabb fokozaton ment a gofrisütő (nekem nem a kicsi klasszikus van, hanem egy olyan, aminek több betétje van, kontaktgrillként is funkcionál, elég nagy teljesítményű) és elég lassan sült meg. Látszik mikor készen van, de nem szabad nyitogatni a sütőt (tapasztalatból mondom), mert hajlamos szétválni a tészta, míg nyers.

Céklás-túrós-kapros szendvicskrém - egy finom reggeli

Remélem nektek is összefut a nyál a szátokban, ha ezekre a képekre néztek. :) Én alig vártam, hogy nekilássak a finom reggelinek, bár csak reggel 6 óra volt, egyáltalán nem bántam, hogy ennem kell. Az is igaz, hogy engem éjszaka felkeltve is rá lehet venni az étkezésre, sőt. Ha érdekel titeket, hogy milyen magos abonettel eszem, akkor itt megtaláljátok a receptemet. Saját fejlesztés, sokszor sütöm, de itt a sajt a tésztájába került
A kence egy egészséges kis szendvicskrém, tele fehérjével (túró), vitaminokkal és ásványi anyagokkal (nyers cékla, napraforgó mag) és e mellett nagyon finom. Már annak, aki szereti a kaprot. Biztosan lehet máshogy is fűszerezni, de a kedvenc blogomon kaprot használt én meg híven követtem, de nem bántam meg.



Hozzávalók:
1 db közepes, friss, nyers cékla
3 evk túró
egy kis doboz tejföl (ebből lehet kevesebbet tenni)
2 evk napraforgómag
kis csokor kapor
2 gerezd fokhagyma (lehet többet, nem nagyon érződött)


Innentől elég egyszerű a dolog. A céklát darabolva a turmixba készítem, hozzáadom a többi hozzávalót és addig turmixolom, míg szép egynemű lesz. Nagyon jót tesz neki egy-két óra hűtő, jól összeérnek az ízek. Egyáltalán nem volt ilyen karakteres íze az elkészítés után, mint amilyen másnapra lett. Szerintem vendégvárónak is szuper, én imádom meghökkenteni a vendégeket valami ilyen földöntúli színű krémmel. :)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...