2013. március 25., hétfő

Mandulás csokitorta

A "Nők Lapja Konyha" legutóbbi számában jelent meg ez a süteményrecept Havas Dóra tolmácsolásában. Az első átlapozásnál eldöntöttem, hogy kipróbálom, lévén, hogy a gluténmentes variációhoz semmit nem kellett változtatni a recepten. Nagyon tömény, igazán csokoládés édesség. Aki szereti az ilyet, nem fog csalódni. Én nem vagyok a nagyon tömény édesség barátja, de a gyerekeknek nagyon ízlett, főleg a nagyobbiknak, akinek eredetileg készült is.


Hozzávalók:
10 dkg diabetikus étcsoki
10 dkg diabetikus tejcsoki
20 dgk Liga margarin (vaj)
20 dkg darált mandula
4 tojás
120 g barna cukor
csipet só
eredeti receptben szerepel fél tk őrölt fahéj

A csokoládékat és a margarint/vajat felolvasztottam vízgőz fölött, majd belekevertem a darált mandulát. A tojások sárgáját habosra kevertem a cukorral és ha tesztek bele a fahéjjal majd hozzákevertem a csokis masszához. A tojásfehérjéket felvertem a csipet sóval és óvatosan hozzákevertem a masszához. Kerek tortafomába simítottam (sütőpapírral bélelt) és 170 fokon 40-45 percig sütöttem. Tapintásra tömör volt, mikor kivettem. Szerinte cukrozatlan tejszínhab, vagy citromfagyi, esetleg citromjoghurt illik hozzá. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...