2013. december 31., kedd

Gluténmentes sós keksz

A lehető legegyszerűbb keksz. Mivel amúgy is ropogós, nem gond, hogy másnap kicsit szárazabb. Ábelnek nagyon ízlett, nekem nem annyira.  


Hozzávalók:
250 g Schar mix B
150 ml tej
12 g friss élesztő
1 kockacukor
30 ml olívaolaj
1 kk só
1 tojás a tetejére, ill. magvak, ízlés szerint

Az élesztőt feloldom a tejben és beledobom a kockacukrot is. A lisztet tálba mérem, spirállal hozzákeverem a tejes élesztőt, majd az olívaolajat és legutoljára a sót. Szépen nyújtható, rugalmas állagúnak kell lennie a tésztának, ha nem ilyen, akkor kell még hozzá liszt vagy tej. Kinyújtottam, kekszformára vágtam és sütőpapíros tepsire rakosgattam. A leeső darabokat újra összegyúrtam és felvágtam. Fél órát kellni hagytam a tepsiben a tűzhely tetején. Utána villával megszurkáltam és lekentem tojással, nagyjából megszórtam dekorsóval és 170 fokon pirulásig sütöttem. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...