2015. május 7., csütörtök

Kapros - túrós amerikai palacsinta

Nagyon szeretem a kaprot, de semmi kedvem nem volt rétest vagy bélest készíteni, pedig arra az ízre vágytam. Ebben a palacsintában is ott van a túró és a kapor íze, és közben szinte semmi kalória és szénhidrát. NEM GLUTÉNMENTES RECEPT! (a gyerek utálja a kaprot, ezért nem készítem gluténmentesen). Aki viszont túrós - gluténmentes amerikai palacsinta receptet keres édes változatban itt találja. :)


Hozzávalók:
200 g túró
3 evk tejföl
1 dl víz
2 tojás
2 csomag kapor (jó kaprosan szeretem)
só ízlés szerint
(lehet cukrot is bele tenni, aki szereti a kapor mellett az édesebb ízhatást, én sósan preferálom)
2 evk durumliszt
3-4 evk zabpehelyliszt
1-2 evk kókuszolaj

A tészta hozzávalóit turmixgépben (vagy kézzel) elkeverjük, simára, egyneműre, a kaprot előtte összevágjuk. A masszának sűrűn folyó állagúnak kell lenni, ahogy a kanálról a serpenyőbe adagoljuk, lefolyik, de csak lassan és szépen elterül magától a serpenyőben. Ezt azért írom, mert a lisztek különbözőek lehetnek a folyadékfelvételük szempontjából, a tojás is lehet kisebb vagy nagyobb. A palacsintákat lassú tűzön kell sütni (nekem 12 fokozatú a tűzhelyem és nálam a 6-oson sült), az első sorozat alá kentem egy evk kókuszolajat. Mikor már a felénk néző fele is szinte szilárd, akkor kell megfordítani, és már csak pár pillanat kell neki. 
Csak magában eszegettem, de fokhagymás tejföllel megkenve is jó lehet. Próbáljátok ki! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...