2013. február 26., kedd

Túrós tésztájú kakaós csiga

Sokszor elkészítettem már Szoó Judit túrós kelt tésztáját, ami azért jó, mert a sok szénhidrát helyett sok fehérje van benne. Nagyon jól lehet vele dolgozni, finom puha a sütés után és lehet édesen vagy sósan is készíteni. Nagyon megkívántam a kakaós csigát, de természetesen nem vettem egyet a boltban, pedig milyen egyszerű is lenne, hanem kis türelem, kis fáradozás és már ehettem is a finom itthon készült, diétás kakaós csigát. Nem lett olyan, mint a bolti, de az édesség utáni vágyamat csillapította és sokáig nem vagyok éhes, ha ezt reggelizek.



Hozzávalók:
250 g túró
250 g kilófaló kelttésztához való liszt
1 evk folyékony édesítő
100 ml tej
1,5 dkg élesztő
1 kockacukor
pici só
Töltelék:
30 g kókuszolaj megolvasztva
2 evk édesítő
1,5 evk kakaó
2 evk tejszín

Az élesztőt a kockacukorral elmorzsoltam a tejben és megvártam míg felfut. Addig a túrót egy tálban elmorzsoltam a liszttel és sóval. Az édesítőt is a tejbe öntöttem, majd a lisztes keverékhez adtam és rövid idő alatt tésztát gyúrtam belőle. Rugalmas, jó állagú tészta lett, amiben látszottak a túrópöttyök.
Két részletre osztva nyújtottam ki. A kókuszolajat megolvasztottam, beletettem a kakaót és az édesítőt és egyneművé kevertem. Utána tettem hozzá a hűtőhideg tejszínt, ezzel megoldva a krém besűrűsödését is, mert a hideg tejszín miatt a kókuszolaj sokat dermedt és pont kenhető állagú lett, nem folyós a töltelék. Megkentem, feltekertem, 1 cm-s darabokat vágtam és tepsire rakosgattam. Nekem ebből az adagból egy nagy tepsinyi lett, azaz kb. 22 db kis csiga. Két adagot lefagyasztottam, hogy mindig friss legyen, mikor enni akarok belőle. Kevéssé lett így édes, de nekem megfelelt. A tésztája nagyon finom puha és szaftos volt. Nekem nagyon ízlett!



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...