2015. október 8., csütörtök

Gluténmentes szénhidrátcsökkentett kakaós csiga (túrós olajos tésztából gyorsan)

Családilag imádjuk a kakaós csigát, múlt héten is kellett sütnöm a LÉ fiamnak, de úgy voltam vele, hogy annyira ennék én is, és még maradt a túróból, hát nekiálltam és elkészítettem magamnak is. A gluténmentes túrós csigát itt találjátok. Találtok más csigákat is a blogon gm változatban, ezek hagyományos kelt tésztás változatok:
Csokis-mézes csiga
Klasszikus kakaós csiga
Ez az alábbi csigusz, egyik legjobban sikerült darab, igazán megérte a fáradtságot, persze a családnak is ízlett, de elhajtottam őket a táltól, ez most csak az enyém. :) 21 darab lett ebből az adagból.

Hozzávalók: 
250 g túró
50 ml tej
30 g nyílgyökérliszt
20 g NoCarb rostmix
80 g zabpehelyliszt
1 púpos kiskanál sütőpor
60 g olvasztott kókuszolaj
1 evk negyedannyi
1 kiskanál vaníliapor
Töltelék: 
50 g kókuszolaj
2 evk kakaópor
1 evk negyedannyi (Dia Welnes Negyadannyi ugyanannyi édesítő)

A túrót összetörtem a tejjel, majd hozzáadtam a száraz anyagokat és kókuszolajat, aztán alaposan összegyúrtam. Először egy villával kavargattam és ahogy a rostok szívták magukba a folyadékot, úgy szilárdult a tészta, lehetett már kézzel is gyúrni. Mikor egynemű volt, szilikonos lapon kinyújtottam (kicsi zablisztet szórtam alá), megkentem az olvasztott kókuszolajjal, megszórtam a kakaós édesítős keverékkel és feltekertem. Maga a tekercs nem lett túl szép, a szilikon lap segítségével tekertem, a végén kicsit megnyomogattam. Cérnával vágtam (én úgy szoktam, hogy a tészta alá igazítom a cérnát, a tészta fölött keresztezem, meghúzom és így gyönyörűszép szeletet kapok). Sütőpapíros tepsire rakosgattam és 190 fokon 15 percet sütöttem. Ha már színesedik, kivehető. Kívül ropogós, belül puha és szaftos csigák lettek. Nagyon finom volt!

Értékei:
A teljes adag ch tartalma: 86
Egy db csiga ch tartalma: 4
A teljes adag kcal tartalma: 1796
Egy db csiga kcal tartalma: 85

A Facebook-on itt tudtok csatlakozni a blog kedvelőihez. :)

6 megjegyzés:

Ági írta...

Szia! Elkészítettem a csigát, és ma kell még egy adagot készítenem, de szeretném kérdezni, hogy tényleg kell bele ennyi kókuszolaj a tésztába? Nekem kicsit olajos lett. (Mondjuk a túrónak másabb az állaga, és vékonyra is nyújtottam).
Viszont nagyon finom valóban, és nagyon ízlik. Köszönöm a receptet!!! Üdv!!

Boglárka Bokor írta...

Hű de jó, hogy viszajeleztél! Örülök, h kipróbáltad. Nyugodtan próbáld ki legközelebb kevesebb kókuszolajjal. Nem kőbe vésett a recept, én is szeretek kísérletezni

Ági írta...

Elkészítettem újra, most egy jó löttyintésnyi kókuszolajjal csak. Amikor dagasztotta a gép, tettem még egy-két ek. tejet hozzá. Amikor kisült, úgy tűnt, hogy sületlen maradt a tészta. Gondoltam, hát így jártam, nem kellett volna a plusz tej. Viszont másnap és harmadnap is annyira isteni finom puha maradt, hogy az leírhatatlan!!!! Ez az új kedvenc receptem, rendeltem is 4 csomag rostmixet a télre :)
(A töltelékem mák volt kis tejjel, édesítővel és egy jó késhegynyi konjak liszttel keverve, hogy pici tartása legyen. A másik felébe pedig dió került.)
Köszi, köszi, köszi a receptért :D :D :D

Boglárka Bokor írta...

Ági! Nagyon örülök, hogy megírtad a tapasztalatidat, sokat segítettél vele nekem és remélem azoknak is, akik még kipróbálják. :) Jövő hónapban még rendelek én is rostmixet és indulhat a kísérletezés :) Nagyon ügyes vagy! Biztosan finom lehetett mákkal is :)

Rita írta...

A világ legfinomabb kakaós csigája!! És a legjobb is, mert tényleg finom puha másnap is! Egyedül egy kis só hiányzott a tesztajabol nekem.

Boglárka Bokor írta...

Örülök, Rita, hogy neked is ízlett :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...