2012. szeptember 5., szerda

Szoó Judit - féle mikrós lepény

Most egy olyan recept következik, amit a szükség szült, nem egy csúcs gasztronómiai élmény, viszont elfoglalt anyukáknak, akik diétáznak éppen megfelelő. 
Aki ódzkodik a mikróban készített ételektől, az ne is olvasson tovább. Bár olvastam a mikróhasználattól elrémisztő dolgokat, valahogy nem rémültem el eléggé tőle. Igyekszem kerülni, de van otthon és ha kell használom. Ezt az ételt nem először készítettem, hanem már rengetegszer, de vagy gyorsan elfogyott, vagy nem volt túl fotogén, így eddig még nem örökítettem meg. Legnagyobb előnye az, hogy tényleg hamar készen van, és végül is meleg étel, ebédre is megfelelő. Rengeteg módon lehet variálni a fűszerezéssel, azzal amit bele teszünk. Szoó Judit receptkönyveinek egyikéből való, amiket nagyon ajánlok mindenkinek beszerzésre, mert nagyon ötletes, diétás ételek vannak benne. Kilófaló liszttel is el lehet készíteni, de nekem most nem volt itthon, ezért teljes kiőrlésűvel készítettem. 



Hozzávalók:
5 evk teljes kiőrlésű liszt
2 evk olaj
1 tojás
1 evk natúr joghurt vagy tejföl
1 kk ecet (nálam almaecet)
4 evk tej
1/3 tk sütőpor
1 evk sajt (nálam most parmezán)
Fűszerek: só, bors, pirospaprika vagy egyéb
2 db virsli, vagy megmaradt párolt zöldség, sült hús, stb

Egy tálban a hozzávalókat összekeverjük. A zöldséget, vagy virslit utoljára tesszük bele. Galuskatészta sűrűségűnek kell lennie a masszának. Egy kerek sütőtálba tesszük, vagy bármibe, ami mikrózható és 7 percig teljes fokozaton mikrózzuk. Nekem egy IKEÁ-s keres sütőtálban készült. Nyugodtan ki lehet venni közben és megnézegetni. Én úgy szeretem, ha a széle és a közepe teljesen átsült, szinte száraz. Mindenképpen rácsra kell tenni rögtön, miután kivettük, hogy a pára elszálljon, egyébként átnedvesíti a tésztát.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...