2016. október 19., szerda

Mikrós fahéjas almás süti (paleo, gluténmentes, tejmentes)

Ebből az almás sütiből maradt két-három evőkanál reszelt, ízesített alma, hogy ne menjen kárba, készítettem belőle tízóraira egy finom, laktató és egyszerű mikrós süteményt.



Hozzávalók:
3 kanál reszelt alma
(ízesítettem fahéjjal és eritrittel)
2 kiskanál utifűmaghéj
20 g zabpehelyliszt
7 g (egy púpos kiskanál) kókuszliszt
1 tojás
1 mokkáskanál sütőpor

Az almához hozzáadom a tojást és az utifűmaghéjat. Összekeverem, hozzáadom a liszteket és a sütőport. Alaposan elkeverem és egy kerek csészébe öntöm, ilyenbe:
Mikróban, 800 Watton sütöttem 3 percet. Teljesen átsült, de azonnal ki kell venni és rácsra tenni, hogy ne nedvesedjen át a tészta. Szaftos, rugalmas és finom fahéjas sütemény lett a végeredmény, nekem nagyon bejött tízóraira.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...