2014. július 9., szerda

Gluténmentes tortilla chips (egyszerű és nagyszerű)

Ha ti is régóta szeretnétek a gyereknek (vagy magatoknak) házilag gluténmentes tortilla chipset gyártani, akkor ne keressetek tovább. Ez a recept erre tökéletes. És olcsó, és egyszerű. A tészta kicsit szakadozósabb, mint a búzás, de nem vészes. Remélem sokan kipróbáljátok!



Hozzávalók:
200 g kukorica lepényliszt
1/2 tk só
1/2 tk sütőpor
2 evk olaj
annyi forró víz, hogy a tészta összeálljon

Kimérem a lisztet, sót, sütőport egy tálba. Hozzáadom a két evőkanál napraforgó olajat, majd elkezdem önteni a forró vizet. Először csak kb. 1 dc-t és közben villával dolgozom össze a tésztát. Nagyon forró, és nincs azbeszt kezem, ezért a villa. Buzgón kell a villával keverni és addig nem szabad több vizet hozzáadni, míg nem látod, hogy mennyi lisztet vesz fel. A végeredmény egy rugalmas, puha tésztalabda kell, hogy legyen. Egy-két perc után kihűl annyira, hogy kézzel gyúrjam, itt már érezni is, hogy kell-e még liszt vagy egy kis víz. 
Alálisztezett szilikon lapon több részletben kinyújtom (nem érdemes sok tésztával dolgozni, mert szakadékony). Én úgy késztettem, hogy egy téglalapot nyújtottam és azt elfeleztem, majd a két oldalt háromszögekre vágtam. Közben az olajat felforrósítottam és egyenként megfogva beleengedtem a háromszögeket. Mikor egyik oldala megsült megfordítottam és a végén papírtörlőn lecsepegettem. 
Nagyon ropogósak, igazi tortilla ízűek lettek. A végén megsóztam. Alig várom a bébiket haza az oviból, hogy megkóstolják. Szerintem biztos sikere lesz. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...