2011. július 23., szombat

Sült túrógombóc cukormentesen (gluténmentes)

Egy boci muffin kapcsán találtam ki, hogy mivel Ábel a boci muffin túrós részét részesítette előnyben, sütőben készítek neki túrógombócot (mellesleg a gluténmentes morzsám is elfogyott) Lehet, hogy hosszabb távon így fogom készíteni a túrógombócot, mert nekem is nagyon bejött és sokkal kevesebb macera van vele, mint a főzős változattal.


Hozzávalók:
500 g túró
3 tojás
4-5 csapott evk Scher liszt
pici vanília
citromos só (by Max)
3 evk xillit

3 dcl tejföl
1 dcl tej
1 kk Stevia por

A túrót a tojással, liszttel, vaníliával, sóval összedolgoztam. Picit pihentettem. A sütőt előmelegítettem 200 fokra. A tejfölt összekevertem a tejjel és a Stevia porral, közben kóstolgattam, hogy elég édes-e.
A túrós masszából gombócokat formáztam és tepsibe rakosgattam, szorosan egymás mellé. A végén leöntöttem a tejfölös keverékkel és 30-40 percet sütöttem, amíg a teteje helyenként kicsit megpirult.
Igazi gyors vacsora, mert az előkészítéssel együtt 1 órán belól bőven megvolt.
A fiuk nagyon szerették, és ez nem kicsiség. Finom krémes állaga volt, etette magát.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...