2015. szeptember 2., szerda

Répás lepény (kenyérpótló) a sütőből (gluténmentes, tejmentes, szénhidrátszegény, IR barát)

Évánál láttam meg ezt a finomságot, de mivel más alapanyagaim is voltak itthon, amiket mindenképpen tesztelni akartam, nem az ő receptjét használtam, viszont az övé volt az ötletadó és nagy előnye az ő receptjének, hogy viszonylag olcsó hozzávalók szükségesek az elkészítéséhez.
Szafi jóvoltából sok finom alapanyagra tettem szert, így most ezeket teszteltem. Hihetetlen laktatóak ezek a lepények, a paradicsomos padlizsánomhoz másfelet tudtam megenni.
Amúgy el tudom képzelni, hogy bár ezek tepsiben készültek, de akár nagyobb méretben, vékonyra simítva és nagyon lassú tűznél sütve serpenyőben is készülhetnek.


Csak hogy a belseje is látszódjon :) Könnyű, levegős szerkezetű lett a kisült lepény. 



Hozzávalók: 
100 g répa
40 g Szafi Fitt sütőliszt
2 evk Nocarb Rostmix
50 g víz
3 közepes tojás
só, kis fokhagymapor

A répát és a liszteket egy aprítógépbe tesszük (a répát nagyobb darabokra vágva) és összedaráljuk, szép narancssárga lisztet kapunk :). Hozzátesszük a sót, fokhagymaport, tojásokat és a vizet és turmixoljuk,  míg egynemű, sűrű masszát kapunk. Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Én hagytam 10 percet pihenni, addig is sűrűsödött a massza. Sütőpapíros tepsire adagoljuk, kanállal (én egy jó púpos evk masszát tettem kupaconként a tepsire). Egy csöpp kókuszolajat cseppentettem minden kupac tetejére és egy kiskanál hátával lelapoggtattam a kupacokat, lepény formátumra. Az olaj miatt nem ragadt a kanálhoz, szépen lehetett formázni a masszát. 8 lepény jött ki ebből az adagból. 

Éhezésmentes karcsúság Szafival - csomagot nyertem :)

Szafit szerintem mindenki ismeri, aki gluténmentesen, paleo módon, vagy diétásan akar étkezni és aktív felhasználója a Facebooknak. Én személy szerint elsők között lettem a követője évekkel(?) ezelőtt és azóta sem bántam meg. Rengeteget tanultam tőle: diétáról, alapanyagokról, konyhai módszerekről. Mindig csodáltam a kreativitását, az energikusságát, hogy soha nem adja fel és hogy annyi türelemmel áll másokhoz, olyanokhoz is, akik talán meg sem érdemelnék. 
Szóval régóta barátja vagyok a távolból, bár személyesen sohasem találkoztunk, valahogy mindig rokon léleknek gondoltam. 
Ez a poszt azért született, mert nyertem tőle egy csomagot, az egyik megosztós játékán a webboltjának. 

Most minden olyan terméket megvettem, amit eddig nem mertem kipróbálni: a sütőlisztjét (az édes sütilisztjét már megvettem, szállított belőle a diósdi biobolt), Szafi Fitt VCO extra szűz kókuszolajat, fűszereket (mert azokra is nagyon kíváncsi voltam), Nocarb rostmixet, földimandula liszt, diétás csokipudingot, bounty krémet, kókuszos "tejbegrízt", nyílgyökérlisztet.
Minden terméke, amit megrendeltem gluténmentes. Ezen kívül szinte legjobb áron nála lehet kapni Schar mix B-t, amit én nagyon gyakran használok, és sok más, gluténmentes hagyományos terméket is (pl. rizsdara, kakaó, kókuszreszelék). 
Szeretem, hogy minden termékét saját maga is használja, ezért sokat tud róluk, teszteli őket folyamatosan. A receptjeinek a tárháza pedig szinte végtelen. Nem tudnám megmondani, hány receptjét próbáltam már ki az évek folyamán, nagyon - nagyon sokat. 
A későbbiekben több bejegyzésemben fogom emlegetni a tőle kapott termékeket, mert tesztüzem következik :) Sajnos mostanában nagyon kevés időm volt a konyhában ténykedni és valahogy a kreatív energiáim is lemerültek, vagy másra irányultak. Az iskolakezdés nálam azt jelenti, hogy két gyerekkel kevesebb lesz itthon napközben, bízom benne, hogy visszatér az alkotó kedvem :)

Ha ti is hasznosnak gondoljátok a saját magatok számára, itt tudtok csatlakozni Szafi oldalához.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...