2012. július 30., hétfő

Zizi lisztmentes csokitortája nálam (gluténmentes)

Pár napja posztolt Zita egy fantasztikus, eleve liszt nélkül készülő csokitortát, ami első látásra megkapott. Gyorsan el is készítettem hétvégén, néhány módosítással, amit az itthoni készletek indokoltak. Nagyon krémes a sok csokitól és szépen meg is nőtt, igaz miután kivettem a sütőből kicsit összeesett, de nem vészesen. Egy kis formában sütöttem és épphogy elég volt a család férfi tagjainak. Én természetesen nem ehettem belőle, mert cukorral készült, bár nem sokkal.




Hozzávalók:
120 g kókuszolaj
100 g csoki
50 g csoki
4 tojás (kicsik voltak)
80 g barna cukor
75 g dió
75 g mogyoró

A diót és a mogyorót (héjastul) apróra daráltam, majd hozzátettem a 100 g csokit is és azzal is összedaráltam, míg szép, egynemű lett. A tojások fehérjét pici sóval felvertem. A tojások sárgáját krémesre kevertem az olvasztott kókuszolajjal és a cukorral. Beletettem a magvas keveréket, majd lazítottam a tojásfehérjével. Sütőpapíros tortaformába borítottam, a tetejébe nyomkodtam finoman az 50 g csokit és 30 percet sütöttem 180 fokon.

Akkor számít gluténmentesnek, ha az alapanyagok, amiket felhasználunk maguk is gluténmentesek.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...