2013. augusztus 20., kedd

Gluténmentes nudli

Az én kisfiam nagyon szereti a nudlit, ezért elég gyakran készül nálunk. Az eddigi legjobb állagú tészta Schar Farina liszttel készül. Szinte csak ehhez az ételhez használom, de mindig van itthon. A recept nem annyira pontos, mert inkább arra figyelek, hogy milyen állaga van a tésztának. Nagyon egyszerű az elkészítése, aki szeretni, nyugodtan álljon neki, nekem még egyszer se sikerült rosszul. A kész ételről nem készült fotó, de azért tettem fel a recepthez, hogy látható legyen, tökéletesen használható a tészta.

Hozzávalók: 
(nálam kis adag, mert csak egy 6 éves kis gyerek eszi)
2-3 héjában főtt burgonya
kb. 10 dkg Schar Farina
1 tojás
só ízlés szerint
1-2 evk olaj a tésztába
gm zsemlemorzsa
1 evk olaj a morzsa alá, 1 evk olaj a főzővízbe

A héjában főtt burgonyát teljesen kihűtöm és az apró lyukú reszelőn lereszelem. Sózom, hozzáütöm a tojást, belekanalazom az olajat és annyi lisztet teszek hozzá, hogy összeálljon a tészta és jól gyúrható, rugalmas legyen, ne ragadjon. A lisztet lehet evőkanállal adagolni, akkor biztos nem kerül bele több, én ebben tényleg a szemmértékemre hagyatkozom. A nudlit én a fényképen is látható módon készítem, rudat sodrok, darabkákat vágok le belőle és két tenyerem között nudlira formázom.
Közben a vizet odateszem főni és a szokott módon megfőzöm benne  a nudlikat. Az előzőleg olajon pirított gm zsemlemorzsára szedem ki.
Frissen nagyon finom, nem érezni rajta, hogy gluténmentes, de másnapra a morzsa kicsit megszárad rajta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...