2011. október 31., hétfő

Rakott köles füstölt tofuval és savanyú káposztával

A bejegyzés címével mindent elmondtam erről az ételről. Magamnak készítettem, mivel a fiuk két napra elutaztak, így nem kellett az egész családról gondoskodnom, kedvemre főzhettem vega holmit. Nagyon finom lett, bár ezt senki nem tanúsítja, rajtam kívül.

Hozzávalók:
1 csésze köles
1 tartósítószer mentes bio ételízesítő kocka
3 csésze víz
30 dgk savanyú káposzta, átmosva, kiszorítva
1 kis doboz tejföl
10 dkg trapista sajt
1 csomag füstölt tofu (pl. DM-ből)

A kölest megfőztem az ízesített vízben, megvártam, míg minden nedvességet felszív. A tofut lereszeltem. Egy réteg köles, egy réteg tofu, egy réteg káposzta, tetejére tejföl, sajt. Hát, ennyi...

Túrós mini kuglófok gluténmentesen

Egy új szerzeménnyel bővült a készletem, egy minikuglófformával, amivel egyszerre 6 gyönyörű kis kuglófot lehet készíteni. Természetesen nagyon szerettem volna mihamarabb kipróbálni. Egy lisztnélküli túrós sütiben gondolkodtam, amit soha nem recept alapján sütök, csak úgy.  A képen már csak négy van, mert kettő nagy hirtelen elfogyott.


Hozzávalók:
500 g túró
4 tojás
15 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
1 evk citromhéj
1 kk vaníliakivonat
1 vaníliás cukor
1 csipet citromos só (by Max)
5 g olvasztott vaj
3 evk hajdina liszt
3 evk kukorica keményítő

A tojások sárgáját elkavarom a cukorral, túróval, olvasztott vajjal, vaníliás cukorral, vaníliával, citromhéjjal. A tojások fehérjét felverem. A lisztet is belekavarom a túrós masszába, majd lazítom a felvert tojásfehérjével. A formákat kivajazom, kilisztezem és a pereméig töltöm a tésztával. 200 fokon 20 percet sütöm, míg a teteje barnulni kezd.
Természetesen egyszerű piteformában is meg lehet sütni, vagy kapcsos tortaformában. Hajdina liszt helyett lehet más gluténmentes lisztet használni, vagy rendes lisztet is. A kukorica keményítő helyett lehet vaníliás pudingport használni.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...