2013. szeptember 23., hétfő

Gluténmentes kókuszos kifli (tejmentes is)

Olyan, mint a klasszikus mandulás kifli. Most viszont TAC lisztet használtam. A tésztával jól lehetett dolgozni és a korábbi recepthez képest sokkal kevésbé volt törékeny sütés után a tészta. Természetesen kókusz helyett mandulával és dióval is elkészíthető, vagy akár mogyoróval is. Sokáig eláll dobozban, ez egy gyereknek egy hétig biztosan elég rágcsálnivaló. Szerintem nagyon finom lett. A család többi nem LÉ tagjának is ízlett, talán kicsit jobban is, mint szerettem volna. :)



Hozzávalók:
30 dkg TAC süteményliszt
12 dkg kókuszreszelék
20 dkg LIGA margarin
10 dkg cukor (ez most sima fehér cukor)
1 tojás

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, míg összeáll. Kicsit ragacsosabb állagú, de nem baj, mert mikor kiflikké formázzuk, akkor rizslisztes kézzel készítjük, így szépen formázható lesz. Lehet egy fél órát pihentetni a tésztát, aki szeretné, akkor talán plusz liszt nélkül is formázható, de egyáltalán nem fontos.
Egy kevés rizsliszttel megszórjuk a tenyerünket, a tésztából diónyi gömböket csípünk és kiflivé formázzuk, sütőpapíros tepsire rakosgatjuk. Mivel nem nagyon nő meg, ezért sűrűn egymás mellé is lehet. 170 fokon sült, míg szép rózsaszín nem lett. Vaníliás porcukorba forgatjuk, mikor még meleg. 
Egyszerű, olcsó, jó :)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...