2014. október 9., csütörtök

Gluténmentes cukkinis palacsinta

Bizarrnak tűnt elsőre, de gondoltam mit veszíthetek, ha kipróbálom. A receptet itt találtam. Picit más arányokkal dolgoztam és nekem kellett bele a víz.


Hozzávalók:
2 db tojás
1 kicsi cukkini (salátacukkini)
1 kk eritrit
1 evk nyílgyökérliszt
1 dl víz

A tojásokat felverjük, a cukkinit lereszeljük a reszelő legkisebb részén, majd állni hagyjuk fél órát és kifacsarjuk, így tesszük a tojásba, hozzátesszük az eritritet, a nyílgyökérport és kb. 1 dl vizet. Ha nagyon híg lenne, mehet bele még egy evk nyílgyökérpor, de a tészta sokkal hígabb amúgy is, mint a normál palacsinta tészta. A kész palacsinták is lágyak lesznek. Kókuszolajjal kikent palacsintasütőben szép kerek palacsintákat sütünk. Én szilvaszósszal ettem, de egyet megkóstoltam kakaóval is, úgy is finom volt.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...