2009. augusztus 15., szombat

varrogatás





Nagyon lassan haladok a varrással, mert Áron szinte minden időmet leköti. Nem lehet, csak úgy, betenni a járókába, hogy játszon, hanem egész nap kézben kell lennie, mászik rajtam, kapaszkodik a ruhámba és húzza fel magát álló helyzetbe. Sajnos olyan helyeken is igyekszik megkapaszkodni, ahol nem lehet és elég balesetveszélyes, amit művel, ezért tényleg nem lehet a földön sem egyedül hagyni. Nem beszélve arról, hogy most már akárhova eljut, kijön értem a konyhába, rámolna a polcokon, szóval, beindult a gyerek.

Legfiatalabb sógornőmnek készítettem a csésze alakú neszeszert. Ezen az oldalon láttam meg, mint öttletet, de persze nem lett olyan szép, és itt helyben belevaló cipzárt se találtam. Mivel nem előregyártott sablon alapján dolgoztam, ezért kisebb lett, mint terveztem, de a színei szépek és a tűzése is, szerintem. Három anyagból állt össze, belseje és ferdepánt ugyanolyan bordó anyag és közte flíz van. A füle is az egyik anyagból készült, kitömtem és úgy varrtam rá. Kicsit talán nagy lett a csészéhez képest. Majd a következő jobb lesz.
Már előre nagyon várom a patchwork órákat, mert nagyon jó dolgokat tervezünk varrni. Majd hozom a képeket, ahogy készülnek.

Tanultunk egy egyszerű varrott gyűrűkészítést is. A képen látszik milyen lett az enyém, ez is ajándékba készült.
Készítés menete: egy 7 cm átmérőjű kört kell kivágni, valamilyen apró mintás, vagy egyszínű anyagból és a szélét behajtva jojót kell belőle készíteni. A "lyukas" részére valamilyen kis vagy nagy mértetű gyöngyöt, gombot, egyéb öttletes dolgot varrni, a hátoldalára pedig egy színben passzoló kis hajgumit. Nem egy örök darab, de helyes, szerintem.

Ajándékba készült egy Zsuzsi mintás párna is.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...