2017. március 12., vasárnap

Csokizselés piskótatorta (gluténmentes, paleo, tejmentes)

Nagyon kis diétás sütemény, bár első látásra nem feltétlen tűnik annak, pedig tényleg az, ha meglátjátok a hozzávalókat, ti is meg fogtok győződni róla. Elképzeltem, mit akarok és a hozzávalókat úgy találtam ki menet közben. A piskóta főnyeremény lett, még sokszor fogom sütni, különféle krémekkel, mert alig tartalmaz szénhidrátot és nagyon laktató, bárhogy lehet ízesíteni. 
Bár a gyerekeknek sütöttem egy grízes krémest, sajnos ők is ebből kértek :)




Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás szétválasztva
2 evőkanál kókuszliszt
1 púpos kávéskanál konjak liszt
1 evk negyedannyi édesítő
fél csomag sütőpor
A tojásfehérjét felvertem, az édesítővel és picike sóval. Mikor kemény lett, hozzákevertem a tojások sárgáját egyben. Egy kis tálban összekevertem a száraz anyagokat és egy mozdulattal hozzáöntöttem a tojásos masszához, tovább kevertem a robotgéppel még pár pillanatig, míg minden elkeveredett. 
Egy kis méretű (15cm átmérőjű) kapcsos tortaformába öntöttem, amit kibéleltem sütőpapírral és 180-fokos sütőben kb. 20 percet sütöttem (tűpróba).

A csokikrémhez:
A csokikrémnek akkor láttam csak neki, mikor a piskótát kivettem.
Egy késes robotgépbe öntöttem a következőket:
200 ml forró víz
4 kávéskanál zselatin
6 kávéskanál Szafi fitt karobpor 
(kakaót is lehet, de ha karob, én csak a fentit ajánlom, ez nagyon finom)
1 púpos evk édesítő
1 kávéskanál rumaroma
8 kávéskanál kókusztejpor
2 csapott kávéskanál konjak liszt
Elindítottam a gépet és összeturmixoltam a hozzávalókat. Hagytam picit pihenni, pár percet, megint turmixoltam rajta, már láthatóan sűrű volt, még pár perc és újra turmixolás után jó lett.

A piskótát szétvágtam keresztben, visszatettem a csatos formába, amit kibéleltem folpakkal. Ráöntöttem fele krémet az alsó lapra, majd rátettem a felső lapot és ráöntöttem a maradék krémet. Elsimítottam és hűtőbe tettem. Egy óra múlva ehető volt. A krém inkább zselés, mint krémes, de nekem nagyon ízlett. A piskóta finom puha volt és nem száraz egyáltalán. Még sokszor fogom használni ezt az alapreceptet. 

Pár fázisfotó:



A süteményben összesen 30 g ch (szénhidrát) van. Ezt kell annyifelé osztani, ahány szeletre vágod. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...