2015. július 14., kedd

Szénhidrátszegény joghurtos minipalacsinta (oladuski)

Alakbarát verzió (IR barát)





Hozzávalók:

250 g natúr joghurt
1 csapott evk Diawelness Negyedannyi édesítő
60 g zabliszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 tojás

A hozzávalókat csomómentesre keverjük, és sütni kezdjük. Serpenyőt használtam, amit előtte egy kávéskanál kókuszolajjal kikentem, és ezt megismételtem minden második kör után. Fontos, hogy lassú tűzön süssük, nálam 12 fokozat van, és én a 6-oson készítettem és fedjük le a serpenyőt, míg az első oldala sül a palacsintáknak. Egy nagyobb evőkanállal adagoljuk a tésztát, ami ahogy belecsorgatjuk a serpenyőbe, szépen elterül. Picike palacsintákat süssünk, mert úgy lesz gusztusos és úgy sül át szépen. Ebből az adagból összesen 16 db. kicsike palacsinta lett. 

Az egész adag ch tartalma: 54 g
16 db pici palacsintám lett
3,3 g ch/db



Ötlet innen

Gluténmentes joghurtos minipalacsinták (oladuski)

Most eleve két verzióban csináltam, mert én is szerettem volna enni belőle, és a gm lisztek nem annyira alakbarátok. Nagyon-nagyon egyszerű elkészíteni, kever és süt :)
(a képen szereplő kistányér egy kávés csésze alja, szóval egészen picikék a palacsinták)

Gluténmentes verzió



Hozzávalók:
250 g natúr joghurt
2 púpos evk porcukor
80 g gluténmentes liszt
(nálam Nutri, de sztm mindennel jól működik)
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 tojás

A hozzávalókat csomómentesre keverjük, és sütni kezdjük. Serpenyőt használtam, amit előtte egy kávéskanál kókuszolajjal kikentem, és ezt megismételtem minden második kör után. Fontos, hogy lassú tűzön süssük, nálam 12 fokozat van, és én a 6-oson készítettem és fedjük le a serpenyőt, míg az első oldala sül a palacsintáknak. Egy nagyobb evőkanállal adagoljuk a tésztát, ami ahogy belecsorgatjuk a serpenyőbe, szépen elterül. Picike palacsintákat süssünk, mert úgy lesz gusztusos és úgy sül át szépen. Ebből az adagból összesen 13 db. kicsike palacsinta lett. 

Ötlet innen


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...